Tidiga life-science företag sätter Sverige på kartan

15 november 2021

Swedish Life Science Investor Meeting lyckades förra våren samla 81 life science-startups och 43 investerare på en och samma arena. Hela 10 länder representerades bland de 43 investerare som deltog och eventet blev en succé. Den 17 - 18 november är det dags igen.

Ett smörgåsbord
Investerar-event är inget nytt, men Swedish Life Science Investor Meeting har tagit klivet till nästa nivå och gjort det intressant för många investerare att delta samtidigt. En tydlig framgångsnyckel har varit det stora antalet företag från investeringsbara tillväxtfaser som man samlat på en arena vid ett tillfälle - digitalt. “Det som gjort oss unika är att vi samlar alla life-science företag till samma event och möjliggör då för investerare och storbolagens scouter att träffa alla vid ett och samma tillfälle. Pandemin och hela världens anpassning till digitala möten har gjort att vi kunnat skapa ett digitalt event som visar upp hela Sveriges smörgåsbord av tidiga life science bolag”, säger Jennie Ekbeck medlem i nätverket och vd för Umeå Biotech Incubator.

Möjligheten att kraftsamla
Bakom eventet står nätverket ALIS - Association of Life Science Incubators of Sweden. Ett nätverk som etablerats av verksamhetsledare till inkubatorer med life science inriktning för att samarbeta om frågor som rör life science inkubatorn. Steget till att skapa plattformen var relativt kort då ett etablerat samarbeta redan fanns genom medlemskap i branschföreningen SISP – Swedish Incubators & Science Parks.

- ALIS, och detta event, är ännu ett lyckat exempel på kraften av nationell samverkan mellan regionala innovationsstödaktörer. Sveriges inkubatorer och science parks har under 30 års tid byggt upp en stark och bred innovationskapacitet och är en nödvändig infrastruktur för att ta oss an omställningen till ett hållbart samhälle och näringsliv. Vi på SISP är glada att kunna bidra till den kraftsamlingen av svenska styrkeområden, som branschförening, och genom stödet från det ERUF-finansierade projektet Swedish Innovation Arena - SIA, säger Mikaela Hellberg, ansvarig för medlemstöd & branschutveckling SISP.

Mer information och anmälan till ALIS investerarevent Swedish Life Science Investor Meeting den 17 - 18 nov hittar du här. 

Information om ALIS hittar du här. 

Information om SIA - projektet Swedish Innovation Arena hittar du här.