Sweden Sustaintech Venture Day 2023

SISP är partner till Sweden Sustaintech Venture Day 2023

5 december 2022

Sweden Sustaintech Venture Day (SSVD), det femte i ordningen, genomförs den 31 maj 2023
på Scandic Continental med temat:
The Future Flow of Energy
- Moving Towards a Game Changing Energy System

Sweden Sustaintech Venture Day 2023 hålls i år i samband med European Innovation Council. SISP är för första året med som partner för eventet där temat är deeptech, innovation och investeringar. Konferensen förväntas ge en internationell prägel till Sweden Sustaintech Venture Day som sedan starten är en exklusiv kontaktyta mellan investerare och gröna techbolag.

Bakom Sweden Sustaintech Venture Day står Energimyndigheten, Swedish Incubators & Science Parks och Cleantech Scandinavia.

”Sweden Sustaintech Venture Day är en arena där stora affärer initieras. Då allt fler svenska bolag
gör internationell succé och bidrar till den globala klimatomställningen, arrangerar vi årets event i samband med konferensen som Sverige och EIC är värdar för. Vi är glada att än en gång vara en del av Sweden Sustaintech Venture Day” säger Verena Adamheit på Energimyndigheten.

Utöver ett extensivt scenprogram väljs ett trettiotal bolag ut att på plats presentera sig inför en
panel av kända investerare. Bolagen delas in i tre kategorier, från mindre bolag i startgroparna för att skala upp sin verksamhet, till stora internationella succébolag. Denna gång tar scenprogrammet ett större grepp om energisystemet och workshops samt presentationer handlar om olika sätt att effektivisera och stabilisera energisystemet.

”Temat behandlar alla de utmaningar vi nu har att hantera vid övergången till en variation av för-
nybar energi och effekterna då alla dessa ska användas samtidigt i elnäten. Vi lever under starkt ökande energipriser och en efterfrågan på energi som närmast dubblas i en nära framtid. Här spelar innovationer som säkerställer en stabil leverans mellan källa och användare en viktig roll. Svenska bolag är framstående inom det här området” säger Magnus Rehn, Sting som är initiativtagare till eventet tillsammans med Boel Swartling, investerare och entreprenör inom sustaintech.

Årligen genomför Boel Swartling en omfattande analys av av ett ökande antal bolag inom sektorn och slutsatserna släpps i samband med bolagsurvalet.

Nytt för i år är att SISP, branschföreningen Swedish Incubators and Science Parks, är partner.

”Gröna techbolag finns över hela Sverige och att vara partner till detta event som byggt upp en
sådan naturlig mötesplats är självklart för oss och våra medlemmar” säger Christian Berger, SISP.

Fakta om Sweden Sustaintech Venture Day
Sweden Sustaintech Venture Day 2023 ordnas den 31 maj på Scandic Continental i Stockholm och är det femte i ordningen. Eventet startades för att arrangörerna tyckte det saknades bra kontaktyta mellan investerare och bolag inom den hållbara tekniksektorn, greentech eller sustaintech. Varje år deltar framstående talare inom området i paneler och diskussioner kring framtidens kapitalströmmar till sektorn och statistik kring sektors finansiering och tillväxt presenteras. Eventet samarbetar, utöver de tre arrangörerna Energimyndigheten, SISP och Cleantech Scandinavia, med ett flertal framstående partners inom greentech.