SISP och Ignite i samarbete med Ny Teknik för framtidens industriella utveckling

Framtidens Industri och 33-listan är exempel på samarbeten och kunskapsutbyten som är avgörande för att driva utvecklingen framåt.

21 mars 2024

Den 11 april intar en helt ny mötesplats Stockholm, när Framtidens Industri, arrangerad av Ny Teknik, sätter ljuset på den senaste teknologin och framstående idéer som formar morgondagens industriella landskap. Under året pågår även dammsugningen av Sveriges mest framstående startups till 33-listan. SISP och Ignite stöttar arbetet genom att bidra med expertkunskap, men framförallt genom att engagera nätverket av innovationsmiljöer och bolag runtom i Sverige.

Det råder ingen tvekan om att den etablerade industrin i Sverige befinner sig i en stor omställning när ny teknologi utvecklas i rasande fart. En utmaning för större tillverkande bolag, men även en möjlighet, är att kunna anpassa sig till det nya landskapet och dra nytta av de innovativa möjligheter som erbjuds. Tidigare traditionella branscher vänder sig nu till innovativa startups och den senaste tekniken för att driva fram förändring och hållbar tillväxt. Ny Teknik har sedan många år drivit 33-listan för att uppmärksamma Sveriges mest framstående startups. Nu tar de steget längre och samlar den etablerade industrin för att lära hur de ännu bättre kan samarbeta med dessa nya företag för att påskynda omställningen.

"Genom att samla experter, entreprenörer, innvationsmiljöer och investerare syftar evenemanget till att skapa en kreativ miljö där idéer kan frodas och nya samarbeten kan uppstå."

- Framtidens Industri är inte bara en vanlig konferens; det är en plattform för att utforska och diskutera de senaste innovationerna och affärsmöjligheterna inom olika sektorer av industrin. Genom att samla experter, entreprenörer, innvationsmiljöer och investerare syftar evenemanget till att skapa en kreativ miljö där idéer kan frodas och nya samarbeten kan uppstå. Vi ser fram emot att ha Ignite med i programmet för att berätta om hur den unika matchmakingprocessen framgångsrikt har bidragit med hundratals affärer mellan startups och storbolag, säger Helena Wiktelius, Head of Events, Ny Teknik Group.


Samarbeten avgörande för framtidens industriella utveckling

Sedan 2008 har Ny Teknik varje år samlat Sveriges mest lovande och heta unga teknikstartups på 33-listan. Listan lyfter fram och hyllar 33 unika startups som har potentialen att förändra spelplanen inom sina respektive branscher. Det är ett erkännande av deras hårda arbete och innovativa tankegång som inte bara inspirerar andra, utan också lockar investeringar och affärsmöjligheter. 2024 turnerar Ny Teknik runtom i Sverige till olika innovationsmiljöer för att säkerställa att ingen missas. Man besöker då redan planerade event som SISPs medlemmar arrangerar under både våren och hösten, för att avsluta med finaleventet i Stockholm den 2 december.

"Både Framtidens Industri och 33-listan är exempel på att samarbeten och kunskapsutbyten som är avgörande för att driva framtidens industriella utveckling framåt"

Helena Wiktelius (till vänster) under GoWest tillsammans med Sam Issa från Nano Textile Solutions, Maria-Lina Hedlund från Modvion och Christoffer Levandowski från Heart Aerospace.

- 33-listan spelar en avgörande roll för att främja Sveriges innovativa ekosystem. De ger en plattform för att lyfta fram banbrytande idéer och koppla samman entreprenörer med de resurser och kontakter de behöver för att lyckas. Partnerskapet med SISP gör att vi kan kraftsamla för att främja innovation och tillväxt och skapa en mer dynamisk och konkurrenskraftig industriell sektor tillsammans, över hela landet. Både Framtidens Industri och 33-listan är exempel på att samarbeten och kunskapsutbyten som är avgörande för att driva den industriella utvecklingen framåt, avslutar Helena Wiktelius.
 

Är du en startup/scaleups eller jobbar i en inkubator eller science park? Då kan du gå kostnadsfritt på Framtidens Industri. Kontakta för VIP-kod.

 

Nominera startupbolag till 33-listan 2024 >>


Turnéplan 33-listan 2024

8 februari: Nomineringen till 33-listan öppnade officiellt under GoWest i Göteborg
25 april: Ny Teknik och 33-listan besöker Luleå Science Park under Artic Business Talk
21 maj: Ny Teknik och 33-listan besöker LEAD i Norrköping tillsammans med under NKPG Tech Days
23 maj: Ny Teknik och 33-listan besöker Ideon i Lund under Ideon Innovation Day
5 november: 33-listans turné avslutas hos Sting Bioeconomy i Karlstad 
2 december: Finalevent på Clarion i Hotel Stockholm