SISP och Feminvest kraftsamlar kring kvinnliga tillväxtentreprenörer

Feminvest - Sveriges största hub för kvinnliga entreprenörer och investerare med närmare 47.000 personer i sitt nätverk - och SISP krokar nu arm för att adressera specifika utmaningar för kvinnliga grundare.

Genom att samla kvinnliga ägare och investerare inom ramen för den nationella kraftsamlingen för startups och scaleups, kommer de frågor som diskuteras att tas vidare till beslutsfattarnas bord i ett samlat format.

23 augusti 2023

SISP och Feminvest ingår partnerskap för att fokusera på kvinnliga entreprenörers utmaningar för att växa och skala sina bolag. Först ut är ett event den 20 september som Feminvest arrangerar på Berns i Stockholm.

Feminvest ambition är att aktivt jobba för ett mer jämställt ägande och samhälle. Genom bland annat kurser, program, investeringsverksamhet och nätverksträffar, utbildar och inspirerar Feminvest kvinnliga entreprenörer om investeringar och entreprenörskap, digitalt via hemsidan, en podcast, sociala medier samt via olika event. Feminvest arrangerar bland annat aktieklubbar som är öppna för alla kvinnor som vill utvecklas som investerare på flera platser i Norden. De har även ett ängelinvesterarnätverk där kvinnliga investerare erbjuds investeringsmöjligheter i bolag majoritetsägda av kvinnor, för detta arrangeras pitchevent där endast kvinnligt majoritetsägda bolag får pitcha.

- Samarbetet med Feminvest är en viktig del i vår nationella kraftsamling för startups och scaleups i Sverige. Vi behöver skapa fler sådana här samarbeten organisationer emellan för att bli starkare som Sverige AB. Vi ser att 39% av de idéer som kommer in i våra inkubatorer kommer från kvinnor. Av de som accepteras är 43% startups med kvinnliga grundare. Inte dåligt, men det kan bli bättre. Tittar vi på styrelser till dessa bolag är siffran betydligt längre och har varit ganska oförändrad de senaste åren. Tillsammans med Feminest så kan vi ta tag i detta och andra utmaningar som kvinnliga entreprenörer i tillväxtbolag brottas med dagligen, säger Regina Summer, Director Strategic Partnerships & Policy, SISP.


Nätverksträff för att diskutera utmaningar och möjligheter

En av de nätverksträffar som Feminvest arrangerar är FEARLESS. Vid förra eventet i maj hade Feminvest över 600 kvinnor. Den 20 september är det dags igen på Berns, Berzelii Park i Stockholm. Där deltar Regina Summer, Director Strategic Partnerships & Policy, SISP, i en panel som diskuterar just utmaningar för kvinnliga entreprenörer, vad som krävs för att de ska kunna accellerera sin bolag, bland annat i att ta in kapital. 

- Vi är väldigt stolta över vårt samarbete med SISP kring den nationella kraftsamlingen för att peka ut utmaningar och lyfta fram möjligheter för våra kvinnliga entreprenörer och ge de bästa möjliga förutsättningar i sin tillväxtresa, både i Sverige och internationellt, säger Saba Saad, Manager för Feminvests entreprenörsprogram EXPAND.

Under FEARLESS utlovas utöver ett gediget program både överraskningar och underhållning. Du som kvinnlig entreprenör eller kvinna verksam i ett tillväxtbolag är välkommen att delta.

Boka din biljett här.