SANDRA RUUDA - NY VD FÖR FÖRETAGSFABRIKEN

15 januari 2019

Företagsfabriken i Kronoberg har sedan årsskiftet en ny vd på plats. Vi tog tillfället i akt att välkomna och gratulera Sandra Ruuda till sin nya roll som vd och hörde oss för hur hon ser på sitt nya uppdrag.

- Jag ser fram emot att få vara med och skapa förutsättningar för människor att lyckas i sitt företagande, vilket har varit en röd tråd i mitt arbetsliv, berättar Sandra.

Sandra har sedan tidigare mångårig erfarenhet av företagsutveckling i andra bolag såväl som de egna bolagen Ruuda Consulting och Mitt bästa LedarJag. Hon har även flera års erfarenhet av Kronobergs innovationsstödsystem genom sin tidigare roll som verksamhetsledare för Nyföretagarcentrum och har dessutom varit anlitad av Företagsfabriken som affärsutvecklare för startups i inkubatorprocessen.

- När tjänsten utlystes jobbade jag och Urban Bergquist, affärsutvecklingsansvarig på Företagsfabriken med en förstudie kring att utveckla Företagsfabrikens inkubationsprocess. Ett arbete jag var intresserad av att fortsätta att driva och utveckla.

Genom samverkan med andra aktörer inom företags- och innovationssystemet finns det mycket kompetens och goda möjligheter att skapa bra förutsättningar för företag att växa i Kronoberg. En vital roll som Sandra identifierat är att hjälpa deras startups att bygga hållbara företag.

- Det är ett högt tempo på marknaden idag. Vi jobbar med startups som inte har stora muskler men som istället har tiden som en vinnande faktor. Det snabba tempot kräver dock att entreprenörerna bygger upp en bra grund för företaget att kunna växa hållbart och överleva på marknaden. Det är lätt att springa snabbt och inte stanna upp förrän det är försent och då behöva ta flera steg tillbaka, förklarar Sandra.

Företagsfabriken är en regional inkubator i Kronoberg som ägs av Region Kronoberg, Växjö kommun och Linnéuniversitetet med uppdraget att skapa tillväxt i regionen.
 
I september 2018 klev Helena Collin av uppdraget efter 8 år som vd på Företagsfabriken. Under hösten har Robert Unt varit tillförordnad vd i väntan på att den nya vdn skulle rekryteras och tillträda.
 
Vi önskar Sandra Ruuda lycka till och säger välkommen till Sveriges innovationssystem!