Entreprenörerna tog över scen under UIC-dagen

31 augusti 2018

Torsdagen den 30 augusti arrangerades UIC-dagen av Uppsala Innovation Centre på Uppsala Konsert & Kongress i Uppsala. Konferencier var Johan Wester och på agendan fanns föredrag av Jonas Wamstad, skaparen av Drupps som gör luft till vatten, pitchparad och inspirationsföreläsning av Jana Söderberg.

Under UIC-dagen samlas cirka 300 startups,entreprenörer, UIC-bolag samt investerare och aktörer inom näringsliv, samhälle och universitet för att nätverka, lyssna på intressanta föredrag och utbyta erfarenheter.

Drupps – att skapa vatten av luft

Jonas Wamstad och Fredrik Edström hade redan 2009 en dröm om att i stor skala skapa vatten av luft. Timingen då var inte rätt, affärsidén styrdes om till avfuktning och framgångsrika Airwatergreen bildades. I dag är de tillbaka där drömmen startade och Drupps står nu inför en spännande framtid. Jonas Wamstad berättade om företagets aktuella utmaningar lyfte även det stöd företaget fått av UIC för att formulera affärsmodell och bygga essentiella delar av företaget.

Pitchparaden

Pitchparaden innehöll flertalet företag anslutna till UICs olika inkubationsprogram och deltagare var:

Altris, Tim Nordh. (Uppsala)
Altris tillhandahåller ett nytt katodmaterial för natrium-jon batterier som består enbart av vanligt förekommande ämnen som är helt miljövänliga.

Peafowl Solar Power, Cristina Paun. (Uppsala)
Utvecklar prisvärda, flerfärgade, transparenta, solceller för framtida integration i byggnader eller annat material. Pitch på engelska.

APR Technologies, Peter Nilsson. (Enköping)
Utvecklar ett sensorsystem för biobränsle samt ett miniatyriserat temperaturreglersystem för rymd och industri. Vd och grundare Peter Nilsson utsågs under våren till en av Sveriges 10 mest innovativa entreprenörer.

Navimmune Bioscience, Agata Zieba-Wicher. (Uppsala)
Navimmune Bioscience utvecklar metoder för att skapa precisa molekylära repertoar över celler och vävnader.

ENA (Enabling Absorption), Janneke Keemink. (Uppsala)
CRO som tillhandahåller upplösnings-, digestions- och permeabilitetsdata, vilket bidrar till valet av läkemedelsformuleringsstrategier. Pitch på engelska.

Hyperkonkret, Jessica Stigsdotter Axberg. (Uppsala)
Ett individanpassat digitalt verktyg som hjälper föräldrar hjälpa sina barn med skolämnen utifrån barnets egna förutsättningar.

NCI (New Century Information), Bengt Julin. (Gävle)
Har utvecklat en mobil plattform inom området ”High Precision Outdoor Tracking”. Kan användas för en mängd olika specialiserade eller skräddarsydda applikationer inom alla utomhusmiljöer, inom sport eller industri där det krävs detaljerade och avancerade positioneringsdata i realtid.

Cavis Technologies, Mats Hilmersson (Uppsala)
Utvecklar en innovativ kateter för förbättrad diagnos av hjärtproblem.