FUTURE RETAIL LAB

I september 2019 startar eXpression Umeås acceleratorprogam Future Retail Lab.

Josefin Jaén Nilsson 16 april 2019

Future Retail Lab är ett nationellt acceleratorprogram som tar tag i framtidens handel. Första omgången av programmet startar i september 2019 i Umeå och pågår under sex månader. Programmet består av tung expertis inom retail, kunniga experter inom områden som varumärke, digitala strategier, konceptutveckling tillsammans med forskare vid Umeå universitet

Nu finns möjlighet för företag i Umeå och Umeåregionen att ansöka till pilotomgången av programmet. Efter genomförd pilot öppnar antagningen upp för nationell intagning och i samband med det anpassas också upplägget för att möjliggöra för bolag från hela Sverige att kunna delta.

De tio företag som erbjuds möjlighet att delta i acceleratorprogrammets pilot kommer under sex månader att delta i fem – sex skräddarsydda workshops med utvalda experter. Deltagarna kommer arbeta aktivt med sin egen affärsutveckling, utveckla sina affärsmodeller, och byta erfarenheter och kunskaper med varandra.

- Acceleratorprogrammet har mottagits med stort intresse och det är spännande att kunna erbjuda entreprenörer i Umeåregionen förtur att delta under höstens pilot. För våra deltagare kommer det att krävas en rejäl investering i form av tid, mod och en vilja att utforska nya möjligheter, säger Annakarin Nyberg, programansvarig vid Future Retail Lab.

Programmet Future Retail Lab är en satsning tillsammans med Svensk Handel via Stiftelsen Köpmannaförbundet och delfinansieras även av EU strukturfonder. Från och med den 10 april kan företag ansöka om att delta i programmet via expressionumea.se.

eXpression Umeå är en inkubator som stödjer utveckling av idéer och innovationer inom kreativa, konstnärliga och kulturella näringar. Vid eXpression erbjuds en nytänkande miljö för drivna kreatörer som är redo att utveckla sitt entreprenörskap