EXPANSION AV NETPORT SCIENCE PARK

Nu startar bygget av nya attraktiva lokaler i Karlshamn för att attrahera fler spännande företag och branscher till regionen.

22 mars 2019

Om två år dubblar NetPort Science Park sin yta med 10 000 kvm som ger plats till 700 nya arbetsplatser, biografsalonger, konserthall och restaurang. Till den officiella byggstarten av parkens expansion, den så kallade etapp 5 samlades omkring 100 hyresgäster och medlemmar  för att forma en mänsklig kedja som illustrerar byggnaden på plats.

Karlshamnsfastigheter AB ansvarar för bygget och vd Marie Wahlström säger att ett av Karlshamns kommuns inriktningsmål är att ge utrymme för tillväxt och entreprenörskap. 

- Vårt uppdrag är att bidra med lokaler för att Karlshamn ska kunna uppnå detta mål, säger Marie Wahlström. Därför bygger vi nu attraktiva lokaler på rätt läge som ska attrahera nya och befintliga företag och som dessutom sticker ut för att sätta Karlshamn på kartan. Det har vi våra modiga politiker att tacka för, betonar hon.

Karlshamnsfastigheters ombud för byggnationen är Samuel Henningsson, vd på NetPort Science Park. Syftet med innehållet är att främja möjligheter för att nya idéer, företag och marknader ska växa. 

- Det är Karlshamnsfastigheter som bygger byggnaden och NetPort Science Park som fyller den med innehåll. Det är ett samarbete som har varit mycket framgångsrikt under de tre existerande etapperna, säger Samuel Henningsson. Idag ser vi verksamheter hos oss i branscher som inte existerade när vi började för snart 20 år sen. Behovet blir allt större från expanderande företag som finns på NetPort Science Park idag och dessutom knackar verksamheter utifrån på dörren och vill in. Genom en expansion av parken kan vi ta tillvara på möjligheter som annars skulle vara svåra att fånga på lokal och regional nivå, säger Samuel.

 

Första hyresgästen gör en investering i världsklass

Första hyresgästen som signerar hyresavtal för etapp 5 är Centrumbiografen som härmed gör den största biografsatsningen i Karlshamns historia genom en investering på mellan fem till åtta miljoner.

- Vi kommer att skapa en biograf av absolut högsta klass, säger Peter Johansson, delägare av Centrumbiografen. Dessa nya lokalerna ger oss förutsättningar att investera i biobranschens bästa möjliga ljud- och bildsystem. Det är en framtidssatsning som kommer att skapa en flexibel resurs för hela Karlshamn då vi kan ha en mycket bredare verksamhet än bara traditionell filmvisning, avslöjar Peter.

 

#SIR19

Sveriges innovationsriksdag 2019 arrangeras i år i Karlskrona och Karlshamn. De som deltar på förkonferensen den 7 maj erbjuds möjligheten att genom VR-teknik stiga in i, promenera runt och uppleva huset viruellt.