Ett recept på utveckling av det svenska innovationsekosystemet

1 oktober 2021

För första gången på väg till en konferens med kollegor från hela landet och känner mig bubblig, nervös, förväntansfull och glad. Jag har varit anställd ett tag, men precis när första träffen med SISP-medlemmar skulle bli av ställde hela världen in och om till digitalt format. Genom digitala möten har jag både hört och upplevt att kulturen är bjussig, men frågan återstår - kommer det kännas så i verkligheten?

SISP community består av 64 medlemmar från svenska inkubatorer och science parks. Dessa säkerställer framväxten av framtidens framgångsrika innovativa företag och spelar en avgörande roll i Sverige och världens framtid. SISP driver flera nätverk med inriktning för verksamhetsledare, kommunikatörer, affärsutvecklare, hållbarhet, team, community och ekonomi. I nätverken delas tankar, utmaningar, erfarenheter såväl som möjligheter och vid denna första träff på mer än 1,5 år för verksamhetsledare var inget undantag.

Så lever communityn upp till förväntningarna?
Om förväntningarna är att få ta del av en större helhet, andras erfarenheter, bidra med sina egna, lösa problem, titta framåt och bara ha riktigt, riktig roligt med ett härligt gäng varma och superdrivna människor så är man verkligen på rätt ställe. Tillsammans säkerställer vi Sveriges topplacering som innovationsland!

"En genuin pay-it-forward-community med innovation som ledord, så skulle jag vilja beskriva SISPs medlemmar – svenska inkubatorer och science parks." 

Ulrica Gellerstedt Witsch, communications manager SISP

 
“Det här är mitt första nätverksmöte och för mig har det varit väldigt värdefullt att få möta alla dessa kompetenta människor och få ta del av deras erfarenheter”.

Josefin Lundberg, coo Skellefteå Science City

 

 

 

 “Varje gång jag lämnar ett nätverksmöte
är jag villig att betala dubbel medlemsavgift”

Samuel Henningsson, vd Netport Science Park


"Det här är mitt första möte och det har gett mig så mycket energi! Här nyttjar vi verkligen varandras förmågor”

Jonas Nilsson, vice vd Norrköping Science Park


“Vid dessa träffar infinner sig en känsla av att inte vara ensam. Genom att delta har jag i samtal med andra fått hjälp att lösa problem som jag annars hade varit tvungen att aktivt boka en rad olika möten för”

Catarina Sandberg, vd LEAD