ÅFORSK ENTREPRENÖRSSTIPENDIUM - HJÄLP DINA ENTREPRENÖRER ATT SÖKA!

10 stipendier om 200 000 kr vardera delas ut. Utlysningen öppnar den 11 januari!

20 december 2021

Du som verksamhetsledare, affärsutvecklare, projektledare eller i annan lämplig befattning har möjlighet att knyta några av morgondagens vinnare av ÅForsk-stipendiet till din verksamhet. De tio vinnarna av den prestigefyllda utmärkelsen presenteras med namn, innovation och science park- eller inkubatortillhörighet både i pressmeddelande och på sisp.se. Dessutom delas stipendiet ut under Sveriges Innovationsriksdag i maj i Sundsvall.

SÅ HÄR ENKELT STÖTTAR DU DIN ENTREPRENÖR
Till ansökan ska den sökande bifoga en skriftlig, undertecknad motivering från en science park eller inkubator om varför hon eller han som entreprenör bör få stipendiet.

Motiveringen bör innehålla:
1. Ditt utlåtande om entreprenören som person med exempel på några positiva egenskaper: "naturlig ledare", "en god förhandlare", "stort driv och engagemang", "kunnig entreprenör", "en förmåga att bygga team" och så vidare.

2. En kort presentation av entreprenörens innovation och varför den är unik i sitt slag, exempelvis: "gör branschen miljömässig och ekonomiskt hållbar", "så pass banbrytande att lagstiftningen framöver kan komma att ändras", "tekniken har stor potential att förändra eller skapa en ny marknad", "affärsidén väcker stort intresse hos andra aktörer", "innovationen tacklar en av de stora samhällsutmaningarna".

3. Datum, ditt namn med titel och din underskrift samt din innovationsmiljös namn.

Motiveringen skrivs ut och bifogas skannad i pdf-format till entreprenörens ansökan.

HAR DU ENTREPRENÖRER SOM SÖKT FÖRUT MEN INTE NÅTT HELA VÄGEN FRAM? 
Uppmuntra dem att söka igen! Kanske har de utvecklat sin idé sedan sist och funnit det där lilla som saknades! Det finns ingen gräns för hur många gånger en entreprenör kan söka stipendiet. Stipendiaten erhåller 200 000 kronor skattefritt att fortsätta utveckla sin affärsidé med och tio vinnare av det prestigefyllda stipendiet utses.

Frågor? Maila till .