Internationella Affärer: Lärresor - vad har vi lärt oss.

maj 3, 2024,

Kl. 09:00 - 11:00

Internationella Affärer: Lärresor - vad har vi lärt oss.

För att skapa ett innovationssystem i världsklass så är det viktigt att hela tiden hålla koll på internationella trender och skaffa sig internationella kontakter att utvecklas och samarbeta med.

Därför har det under 2023-2024 genomförts ett antal läranderesor till länder såsom USA, Frankrike och Tyskland med delegationer från olika delar av innovationssystemet. 

Denna träff går ut på att dela lärande från dessa resor. Programansvariga och delegater kommer dela med sig av erfarenheter och lärdomar till resten av innovationssystemet. Träffen är relevant för många grupper inom innovationssystemet men kanske framför allt affärsutvecklare och verksamhetsledare, men även styrelseledamöter som kan skaffa sig omvärldsbevakning.

AGENDA 3 MAJ
09.00-09.25 UK och Tyskland
Annica Grimberg Lignell och Emma Hallenberg från Sahlgrenska SP delar med sig av erfarenheter från UK och Tyskland efter delegationer med västsvenska inkubatorer.

09.25-09.50 Tyskland / Frankrike “AI-special”
Petrus Ekblad och Simon Sleman från Jönköping SP pratar om sina lärdomar från SISP / Vinnovas lärresa till Tyskland och Frankrike med fokus på AI. Stopp på resan inkluderade UnternehmerTUM (etta i Financial Times ranking öfr startup hubs i Europa 2024) och omtalade Station F i Paris.

09.50-10.00 Paus

10.00-10.20 Sydkorea - second time around - Startup: My Vox
SISP / Ignite ordnade en ny resa till Sydkorea för att verkligen se till att startups skulle få affärer och piloter. Första resans lärdom var ju att affären måste göras på plats i Sydkorea. Louise Ribrant från startupen My Vox berättar om sina erfarenheter om att göra affärer i Seoul.

10.20-10.35 Dela erfarenheter i grupper

10.35-10.55 Nästa steg: Spännande internationella initiativ att haka på
SISP får många förfrågningar från externa organisationer som vill nå ut till SISPs medlemmar och startups. I detta fall har vi samlat några spännande initiativ med fokus på internationalisering som kan vara en form av call to action för internationalisering av det svenska innovationssystemet.
Business Swedens program Export Advisory/ Catalyst - Per Jansson
Svenska Institutets Impact program - Filippa Malmegård
SACCNY acceleratorprogram New York - Alexandra Hillström / Kajsa Thorselius

10.55-11.00 Avslutning

Kl. 09:00 - 11:00
Digitalt