Nätverksträff Affärsutvecklare 24-25 oktober

oktober 24, 2023,

kl 12.00 den 24 oktober - kl 13.00 25 oktober

Nätverksträff Affärsutvecklare 24-25 oktober

Den 24-25 oktober bjuder vi in till höstens fysiska träff för affärsutvecklare med målet att ni som deltagare ska byta erfarenheter, få insikter och bygga relationer och kontakter med varandra. 

SISP tar ut en administrativ avgift för måltider och lokaler.
Deltagare står för att boka boende själva.

Plats: MINC, Malmö
Datum: 24-25 oktober (lunch till lunch med gemensam middag)
Sista anmälningsdag:  9 oktober
Vem: Affärsutvecklare hos SISPs medlemmar

Träffens tema:

NYA TIDER - nya metoder, nya kunder, nya program
Ett andetag av lättnad, en tanke om att pandemin äntligen var över och att vi skulle återgå till det "normala". Men plötsligt vändes allt upp och ner – ännu en gång. En vändning som har fört oss och våra startups in i en ny era. En tid av lågkonjunktur, inflation och höga räntor. Privata kunder började dra i handbromsen, och venture capital-bolagen började tveka att investera. Samtidigt har klimatkrisen och framstegen inom AI påverkat vår syn på planeten och mänsklighetens framtid i grunden.

Mot denna bakgrund är det nu viktigare än någonsin att samlas och dela våra erfarenheter. Att identifiera våra styrkor och utforska de spännande möjligheter som denna nya värld, denna nya era, har att erbjuda oss.

Varmt välkommen till Malmö och låt oss se in i framtiden tillsammans.

Program

Dag 1, 24 oktober kl 12.00 – 19.00 avslutas med middag

12.00 LUNCH

13.00 Nytt på SISP - Stina Lantz, tf VD SISP hälsar välkomna med en omvärldsspaning av de viktigaste frågorna, händelserna och aktiviteterna i innovationssystemet just nu.

13.30 Nya Tankar - Incheckning affärsutvecklare: Vad har ni i huvudet just nu? 

14.30 FIKA

15.00 Nya Metoder - Hållbar affärsutveckling
- Hur mycket ska en affärsutvecklare som jobbar i en svensk inkubator kunna om hållbarhet? Den frågan har Movexum, KTH Innovation, Innovatum, LEAD, Dalarna Science Park och SISP ställt och skapat en affärsutvecklarutbildning med fokus på hållbarhet och hållbara bolag med syfte att sprida kunskap, metoder och verktyg för att öka den kompetensen hos landets affärsutvecklare. Martina Hegestig, LEAD berättar mer om piloten och nästa steg.

16.45 PAUS

17:00 Nya Metoder - Hållbar affärsutveckling visuella metoder
- Visual Impact - Uminova och Ideon berättar om Vinnova-finansierade projekte för att visualisera effekt med hjälp verktygen impact business modelling system och effektmätning. Maria Olofsson och Hillevi Lindelöf från Uminova och Sara Egedius från Ideon håller i showen.

17.30 Fri aktivitet och incheckning

19.00 Dagen avslutas med gemensam middag


Dag 2 – 25 oktober kl 08.15-13.00 avslutas med lunch

08.30 Gemensam Check-in

09.00 Nya Kunder - Det offentliga som partner och kund
- Public Insight, Lee Wermelin - ordförande i startup från ABI som jobbar med att hjälpa småbolag att vinna upphandlingar. Hur kan vi hjälpa våra startups i att få det offentliga som kund i tider när det privata näringslivet sparar? Lee är också säljcoach på Sting.

10.30 FIKA

11.00 Nya Program - Vinnova - info om nya inkubatorsprogrammet
- Vinnova, Carl Naumburg, deltar digitalt och berättar om senaste nytt kring det nya inkubatorprogrammet som startar 2025.

  • Vad vill Vinnova ha ut av utlysningen?
  • Vad skiljer från förra utlysningen?
  • Vilka nyheter finns kring saminkubering?

- Q&A från affärsutvecklare

12.00 Gemensamt avslut
Avslutande lärdomar och check out

12.15 Tack och hej!
Lunch på Välfärden (Mincs restaurang)

BONUS: 13.15 blir det rundvisning på en av Malmös unicorns i deras nya kontor som precis vunnit Malmö Stads Stadsbyggnadspris. De bjuder dessutom på sin nya produkt: mjukglass!

Vid frågor vänligen hör av dig till Mikaela Hellberg, 

oktober 24, 2023
kl 12.00 den 24 oktober - kl 13.00 25 oktober
Malmö