Nätverksträff Affärsutvecklare 2-3 Maj

maj 2, 2023,

kl 12.00 den 2 maj - 13.00 den 3 maj (lunch till lunch)

Nätverksträff Affärsutvecklare 2-3 Maj

Välkommen till erfa-träff för affärsutvecklare med fokus på investeringar

2-3 maj bjuder vi in till erfa-träff för affärsutvecklare med fokus på hur ni som affärsutvecklare och verksamheter stöttar bolagen i arbetet med att förbereda inför och attrahera investeringar. Målet är ni som deltagare ska byta erfarenheter, få insikter och bygga relationer och kontakter med varandra.

Upplägget är indelat i tre huvudsakliga block:

1)    Investerarnas bild av inkubatorer och bolagen på inkubatorer.

Vi har bjudit in Gunilla Åberg (affärsängel/family office), Pär Carlshamre (investment manager ALMI Invest) och Ulf Lewander (Investment director Fairpoint Capital) som kommer dela med sig om hur de tänker och agerar i kontakten med investeringsmöjligheter och inte minst ur ett inkubatorsperspektiv. De kommer dela med sig av sina tankar och önskemål om hur de ser att ni som affärsutvecklare och representanter för inkubatorer kan agera sett ur deras perspektiv.

2)    Verktyg, metoder/processer och ev partners i arbetet med att förbereda bolagen för att ta in kapital

Vi genomför ett block där praktiska exempel lyfts från era respektive verksamheter och där vi får en genomång av några av de verktyg och metoder som ni använder för att höra om deras tillämpning, nyttor och ev utmaningar.

Bland annat kommer vi få höra om hur Stefan Skoglund och kollegorna på Digital Well använder sig av ”Investment readiness process”. Create kommer dela med sig av hur de använder sig av ”värderingsdriven inkubation” som är ett sätt att koppla samman och bygga inkubationen på pre-revenue värderingsmodell i syfte att driva värdebyggande aktiviteter som gör bolagen investeringsbara.

3)    Så här har vi gjort när vi satt upp fonder och affärsängelnätverk

Praktiska exempel och inspel från Ida Herbertsson på MINC om hur de jobbat med att bygga upp och underhålla investerarkontakter med fokus på affärsänglar. Även Blekinge Business Incubator kommer dela med sig av sina erfarenheter av att sätta upp en fond tillsammans med Kalmar Science Park och Företagsfabriken i Kronoberg.

Vi planerar in för utrymme för nätverkande mellan deltagarna och träffen avslutas med gemensam dialog och workshop om vad vi kan göra tillsammans kopplat till dessa frågor och om vi kan fördjupa några samarbeten.

 

Tid och plats: 2-3 maj (lunch till lunch) – Arena Sergel, Malmskillnadsgatan 36 i Stockholm

Vi startar och avslutar med enklare gemensam lunch på plats och arrangerar en gemensam middag under tisdagskvällen. Vänligen meddela eventuella matallergier samt om du INTE kommer äta någon av luncherna.

Sista dag att anmäla sig är 25/4 – OBS! Det är begränsat antal platser antalet platser och vi tillämpar först till kvarn.

Boende och resa löser du själv och följande hotell ligger nära Arena Sergel:

- Scandic Haymarket

- Downtown Camper

- Scandic Klara

 

Övrigt?
Kontakta Christian Berger vid frågor kring innehåll och upplägg (, 0708-77 04 09)
Kontakta Ebba Rydell, vid frågor om anmälningar eller praktikaliteter – , 076-137 03 25)

Deltagandet är kostnadsfritt, men sen avbokning debiteras till självkostnadspris.

Varmt Välkomna! 

kl 12.00 den 2 maj - 13.00 den 3 maj (lunch till lunch)
Arena Sergel
Malmskillnadsgatan 36