Medlemsmöte 17 oktober 2019

oktober 17, 2019,

Kl. 9.00-16.00. Obs, middag kvällen innan kl. 19.00 den 16 oktober.

Medlemsmöte 17 oktober 2019

I samband med att du anmäler dig till detta evenemang samtycker du till att vi behandlar dina personuppgifter.

Medlemsmöte 17 oktober med middag kvällen innan

Datum: Torsdag 17 oktober, kl. 9.00 - 16.00 med middag kvällen innan kl. 19.00 onsdag 16 oktober.
Plats: Scandic Downtown Camper, Brunkebergstorg 9, 111 51 Stockholm.

Vi startar medlemsmötet med middag på närbelägna restaurang Waipo redan på onsdag kväll den 16 oktober kl. 19.00. Waipo karaktäriseras av "Asian Social Dining" och vi serveras en spännande avsmakningsmeny inklusive dessert. För dig som har deltagit på ERFA-dagarna eller anländer lite tidigare finns också eftermiddagsfika på Downtown Camper innan middagen.

Torsdag den 17 oktober startar medlemsmötet kl. 9.00 och vi planerar ett avslut kl. 16.00. Vi håller mötet i "Camper Lounge" som du hittar på hotellets entréplan med ingång från Brunkebergstorg. Förmiddagsfika och eftermiddagsfika serveras strax utanför Camper Lounge medan vi äter lunch i hotellets restaurang Campfire.

Agenda och upplägg medlemsmötet 2019-10-17

Bakgrund
Medlemsmöten är det relativt nya forumet för SISP:s medlemmar att påverka verksamhetens strategiska utveckling genom att skapa underlag för beslut som fattas vid årsstämman. Tillkomsten av dessa möten har sin upprinnelse i ett upplevt avstånd mellan SISP:s medlemmars behov och verksamhetens utvecklingsriktning - genom ett bra synk får vi kraft tillsammans och kan göra skillnad för Sverige. Medlemsmötena är såklart frivilliga och bygger på det egna intresset att bidra och påverka!

Vi har under de senaste två åren arbetat med att koka ner medlemserbjudandet till ett tydligt och avgränsat uppdrag för verksamheten att leverera emot. Det har underlättat värderingen av innevarande och kommande projekt samt gett underlag för att renodla samverkan med nationella intressenter. Så hittills har medlemsmötena varit viktiga för vår gemensamma organisation och hur vi använder våra resurser!

Övergripande mål
Underlag för SISP:s strategiska inriktning kommande år.

Delmål

 • Gemensam bild över nuvarande förutsättningar och framtida möjligheter till utveckling av SISP.
 • Tydliggöra kopplingarna mellan FOI-proposition, STRUT, exportstrategi, samverkansprogram samt satsningar på investeringsfrämjande och effekterna av inkubatorers & science parks verksamhet – och härmed SISP:s medlemmars roll.
 • SISP:s unika position/USP är reducerad till en grund för en tydliggjord kommunikation och kraftsamlad påverkan.

Agenda

 1. Inledning.
 2. SISP:s verksamhet idag och produkter i portföljen inom våra tre områden:
  - Medlemsstöd
  - Utvecklingsprojekt
  - Påverkansarbete
 3. ERUF-ansökan och uppskalning av verksamhetens tre områden för accelererad medlemsnytta.
 4. Förutsättningar för svenska inkubatorer och science parks kommande år – nationella ramverk för vår verksamhet.
 5. SISP:s unika position nationellt och regionalt.
 6. Handlingsplan.

Övrig information

Middagen 16 oktober kl. 19.00 serveras på Restaurang Waipo som ligger på cirka sju minuters promenadavstånd från Downtown Camper. Adressen är Jakobsbergsgatan 15 (i Mood-gallerian). Här serveras en avsmakningsmeny med vinpaket. Notera i formuläret vid anmälan om du har några allergier eller önskar vegetariskt.

Hotellrum bokar du på Downtown Campers hemsida eller på 08-517 263 00. Det finns också gott om andra hotell i olika prisklasser i närheten av Downtown Camper.

För medlemsmötet tar vi ut 1000 kronor per deltagare exklusive moms för att täcka en del av kostnaden. Summan inkluderar middagen även om du väljer att avstå den. Självklart går det bra att bara delta på medlemsmötet eller delar av medlemsmötet, utan att först ha deltagit på ERFA:n.

Välkomna!

oktober 17, 2019
Kl. 9.00-16.00. Obs, middag kvällen innan kl. 19.00 den 16 oktober.