Framtidssymposium

november 14, 2018,

08.00 – 16.00

Framtidssymposium

I din verksamhet använder du plastmaterial, arbetar med jordbruk eller transporterar produkter kors och tvärs. Du vill utveckla verksamheten, kanske bygga och testa prototyper till ett rimligt pris, få fram en hållbar produktion och samtidigt vara lönsam.

Så vad har framtiden att erbjuda dig?

Funderar du på en idé som gynnar miljön och kan skapa affärer men vet inte hur du tar nästa steg? Då kan du få rådgivning på plats under eventets gång.
 

Du kan också delta i våra Workshops:

Workshop 1 - alternativ till plast. Återvinning och upcycling av oljebaserade material och innovationer kring förnybara material.
Workshop 2 – vätgas. Lokala möjligheter med vätgas som drivmedel. 
Tillsammans formulerar vi lösningar och hittar samarbetspartners - allt för att skapa ett hållbart agerande med vinst för alla (OBS! max 20 platser).
 

Är du en startup eller ett företag som redan utvecklat en smart miljötekniklösning? Då har du chansen att visa upp den på vår mini-expo utan kostnad! 
 

Talare

Frida Jonson från AGFO berättar om jordbruksinnovationer och hur du kan dra nytta av möjligheterna när matsystemet förändras i snabb takt.


Jesper Nordén från COWI, Hyperloopexpert och geoteknisk ingenjör, beskriver hur vi kan resa miljö-
vänligt i snabba vakuumrör Stockholm - Helsingfors på 28 minuter. Hör mer om vad det skulle kunna innebära för Jämtland och Trøndelag!

 

Nader Asnafi, Örebro Universitet, professor i maskinteknik, berättar när 3D printing kan vara en smart lösning för ditt företag och belyser teknikens mångsidiga miljöfördelar.

 

Cecilia Wallmark, Sweco Energy Strategies, uppdaterar oss på vad som händer med vätgas och bränslecellsteknik i både Sverige och världen och hur det kan påverka Jämtland och Härjedalen.

 

Dessutom 5 x 5 min pitchar från lokala satsningar

  • Microgreens som foder, Ruben J. Khalil
  • Biogasproduktion, MMG Konsult AB, Mats Gustafsson
  • Tankstationer för vätgas, Oazer AB, Mikael Lindblad
  • Cirkulärt system för olja, RecondOil AB, Ida Olofsson
  • Lundstams Återvinning AB, Mattias Marktin

PRIS: Fri entré, lunch ingår
ANMÄLAN: https://bit.ly/2PmRo4T

Kontakt och frågor

kim.strommer@peakregionsciencepark.se, 070-380 30 39

november 14, 2018
08.00 – 16.00
Vinterträdgården, OSD, Östersund