ERFA-möte 17-18 september 2019 (affärsutvecklare)

september 17, 2019,

Start kl. 10.00 Dag 1. Slut kl. 15.00 Dag 2.

ERFA-möte 17-18 september 2019 (affärsutvecklare)

I samband med att du anmäler dig till detta evenemang samtycker du till att vi behandlar dina personuppgifter.

ERFA-möte för affärsutvecklare inom Swedish Incubators & Science Parks medlemsnätverk


Datum: Tisdag 17 september, start kl. 10.00 samt onsdag 18 september, slut kl. 15.00.
Plats: Freys Hotel, Bryggargatan 12, 111 21 Stockholm.

SISP arrangerar dessa forum en gång per halvår med syftet att erbjuda verksamhetsutveckling, utökade nätverk och personlig utveckling i rollen som affärsutvecklare – genom erfarenhetsutbyte med kompetenta kollegor i andra inkubatorer och science parks. I praktiken betyder det att det i hög utsträckning är du som bidrar till innehållet och värdeskapandet genom din aktiva medverkan!
 

Hållpunkter i agendan

Incheckning deluxe
Presentation av närvarande affärsutvecklare och av de värdeerbjudanden som respektive deltagare representerar.

Baserat på utfallen av de drygt 30 peer reviews som gjorts under 2019 så är paketeringen och kommunikationen av inkubatorers och science parks egna värdeerbjudanden ett område att förbättra för väldigt många.

· Hur presenterar jag som affärsutvecklare vår verksamhet och vårt erbjudande för potentiella entreprenörer och företag?
· Hur positionerar vi oss i det ekosystem som vi är en del av lokalt och regionalt?
· Hur kan vi skapa tydlighet i vårt eget sälj?
· Hur beskriver jag min egen roll i verksamheten, vad jag kan och gör?

Internationalisering
En grundläggande förväntan från nationella finansiärer av inkubation, de flesta regioners och kommuners ambitioner och de allra flesta bolags egna drömmar handlar om att företag ska nå en marknad internationellt, skapa exportintäkter och global tillväxt. För många bolag som föds i en svensk inkubator kommer de första internationella affärerna som alumner, för vissa är den första affären internationell. De flesta science parks har en unik nationell position, egna internationella nätverk och samarbeten. 

· Hur skapar vi ett internationellt mindset hos våra entreprenörer?
· Hur arbetar vi med behovs- och marknadsvalidering utanför landets gränser?
· Hur ser vår verktygslåda ut när det gäller att skapa internationell konkurrenskraft för de bolag vi arbetar med? 
· Vilka aktiviteter gör vi för att exponera våra bolag för en internationell marknad i allmänhet eller för deras potentiella målmarknader i synnerhet?

Mångfald
Diversitet och mångfald är en grogrund för radikal innovation. Det vet de flesta. Hur man däremot attraherar och utvecklar mångfald i den egna verksamheten är det dock färre som har enkla svar på. Många samverkande faktorer gör att vi idag har ett inflöde av idéer från annat än vita medelålders män som är ingenjörer till våra miljöer. Resultaten från några av dem som verkligen gått på djupet i frågeställningarna kring mångfald och jämställdhet har nu kommit fram.

· ”Två sidor av samma mynt” om arbetet med The Yes Way och resultaten som nu kommit fram.
· Hur utvecklar vi vår kommunikation på ett sätt som gynnar mångfald.
· Hur arbetar vi med fördomar kring entreprenörskap och vår egen kultur i vår verksamhet för att främja olika typer av entreprenörer.
· Vilka verktyg och metoder finns det för att stötta underrepresenterade grupper bättre?

Medverkande
Anna Branten, The Yes Way/The Joint Way. Modererar huvudparten av dag 2 med fokus på mångfaldsfrågan.
Peter Mandalh, IVA Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademin. Gör ett kort besök och är på jakt efter affärsutvecklares kunskap om entreprenörers behov. 

Varmt välkomna!
Önskar processledare Kristian Wirsén (kristian.wirsen@sisp.se).

Freys Hotel

Freys Hotel är ett fyrstjärnigt och miljömärkt hotell centralt beläget mitt i Stockholm city. Härifrån är det cirka 400 meter till Centralstationen och Cityterminalen och cirka 130 meter till Arlanda Express. Hotellet är litet och familjärt med trevlig atmosfär och personligt inredda hotellrum. Under ERFA-dagarna bjuds du på förmiddags- och eftermiddagsfika och lunch. Frukt, godis, kolsyrat och stilla vatten utlovas hela dagen också. Dag 1 avslutas med en trevlig middag på populära restaurang Belgobaren på samma adress. Köket är internationellt med välkomponerad mat med belgiska influenser och är mest känt för sitt stora utbud av belgisk öl och sin Moules frites.

Hotellrum bokar du på www.freyshotels.com eller på 08-506 214 00. Det finns också gott om andra hotell i olika prisklasser i närheten av Freys Hotel.

Begränsat antal platser. För denna ERFA tar vi ut 1200 kronor per deltagare exklusive moms för att täcka en del av kostnaden.