ERFA Livsmedel 19 okt

oktober 19, 2020,

13.00-15.15

ERFA Livsmedel 19 okt

Tematiskt ERFA-möte: Livsmedel

Varmt välkomna att delta på SISPs första ERFA-möte inom Livsmedel! Vi välkomnar alla som jobbar eller är intresserade av att veta mer om affärsutveckling inom livsmedel till ett första möte med syfte att byta erfarenheter kring era satsningar, projekt o aktiviteter!

Det händer mycket inom livsmedelsområdet och det finns redan idag många olika initiativ med koppling till affärsutveckling samtidigt som det hela tiden dyker upp nya.

Flera av Sveriges inkubatorer och science parks stödjer aktivt företag i inom livsmedelsbranschen och en viktig uppgift blir då att hålla sig uppdaterad om vad som är på gång just nu. Det finns goda möjligheter för oss att hjälpas åt i det arbetet. Vi ser därför detta första möte som ett forum där vi kan lära känna varan, utbyta erfarenheter, tipsa varandra om olika initiativ och också diskutera olika utmaningar som ni eller bolagen står inför. Mötet vänder sig till både inkubatorer och science parks.

Vi har här valt att definiera livsmedel brett och innefattar därför allt från foodtech, superfoods, digitala lösningar, förpackningar proteiner, drycker, färdmigmat mfl.

AGENDA 13.00-15.00

  • Introduktion till temat och dagens pass
  • Incheckning/presentationsrunda
  • Case 1: Krinovas arbetssätt o erfarenhet kopplat till livsmedelsbolag
  • Case 2: Södertälje Science Park berättar om MatLust som ska stärka en hållbar livsmedelsnäring genom stöttning o utveckling av SMF
  • Case 3: Innovatum berätar om sin satsning på marina livsmedel  o hållbar sjömat
  • Case 4: Science Park Gotland berättar om lärdomar o utmaningar utifrån två av sina nyskapande livsmedelsföretags utvecklingsresor
  • Öppen diskussion om hur vi går vidare med forumet
  • Utcheckning

Mötena bygger på att vi aktivt delar framgångsrika exempel o erfarenheter med varandra. Vill du vara med och presentera dina erfarenheter kring detta tema? Hör av dig till

Denna aktivitet arrangeras tillsammans med Krinova Incubator & Science Park och är denna första i en serie om två möten. Det andra mötet sker den 3 december kl 09-11. 

Vi kör digitalt!
Mötet sker via Microsoft Teams och möteslänkar till respektive nätverksspår och programpunkt kommer mailas ut strax innan mötet till de som anmält sig här. Därför ber vi dig att kontrollera din uppgivna mailadress när du anmäler dig! 

Varmt välkommen!

oktober 19, 2020
13.00-15.15