ERFA: Det svenska spelundret, från spel till spelindustriutveckling

april 4, 2022,

13.00 - 16.00

ERFA: Det svenska spelundret, från spel till spelindustriutveckling

 

Sverige har per capita levererat fler dataspelframgångar än något annat land. Men i den mycket snabbt växande dataspelsbranschen förändras konkurrensvillkoren kraftigt, och det är i intermediärleden som mycket av villkoren påverkans – t ex av plattformsutvecklare, förlag och finansiärer. För att ge svenska entreprenörer möjlighet att lyckas i spelbranschen räcker det inte längre att fokusera på spelutveckling – det handlar om att skapa bransch- och systeminnovationer.

Som ett led i att nationellt kraftsamla och formera de innovationsmiljöer i SISP som har spelutveckling på agendan, bjuder vi in till ett erfamöte som ger en överblick av hur landskapet ser ut idag och förändras in i framtiden. Möt några av de framgångsrika dataspelsföretagen från Science Park Skövde som har nått internationell framgång, och vars resor har börjat på liknande sätt. Från dataspelsutbildningen på Högskolan i Skövde, till startup-programmet på The Game Incubator för att sedan bli en del av Sweden Game Arenas community med över 800 blivande och professionella spelutvecklare.

Hur möter vi gamingbranschens innovatörer och deras minst sagt olika behov i våra innovationsmiljöer runt om i landet? Per Holmén, Science Park Skövde, kommer att dela med sig av sina erfarenheter från Sweden Game Arena och The Game Incubator i Skövde. Genom konkreta exempel från entreprenörsresor i Flamebait, Hyper Games, Iron Gate Studio och Flamebreak kommer vi få del av hur olika affärer och värden kan skapas i gamingbranschen.

För er tech-inriktade innovationsmiljöer blir detta erfamöte också en inspiration kring hur blockchainteknik, haptik, VR, hårdvaruutveckling och försvarsindusti har intressanta skärningspunkter med gamingsektorn. Områden som vi behöver samarbeta kring för att ge entreprenörerna rätt förutsättningar för att lyckas inom.

För er med särskilt intresse för hållbarhet finns här också oväntat mycket erfarenheter att hämta!

 

Möteslänkar kommer mailas ut strax innan mötet till de som anmält sig här. Därför ber vi dig att kontrollera din uppgivna mailadress när du anmäler dig!

13.00 - 16.00
Digitalt