FAQ InkRapp


Q: Jag har glömt bort mitt lösenord eller vill byta lösenord. hur gör jag?
A: Användare kan inte själv byta lösenord eller generera ett nytt. Vill du byta så maila till så skickar vi ut en länk där du kan byta till ett nytt lösenord.

Q: Jag blir utkastad från InkRapp när jag försöker lägga in nya bolag.
A: InkRapp har några år på nacken och är i dagsläget inte kompatibelt med nyare webbläsare som tex Edge. Däremot fungerar Internet Explorer, Chrome och Mozilla som webbläsare.

Q: Jag kan inte lägga in ett bolag i InkRapp. När jag försöker får jag ett felmeddelande att bolaget redan finns i databasen. Vad göra?
A: Att du inte kan lägga in ett bolag beror på att de redan varit inkuberade hos en annan inkubator vid något tidigare tillfälle. För att undvika att vi får dubbletter av företagen i databasen finns det en spärr mot att registrera bolag på två inkubatorer och det är bara administratörer som kan göra det, därför funkar det inte. Skicka en lista med alla bolagens org-nr namn och när de blev en del av inkubatorn och om det är inkubation eller för-inkubation till mikaela.hellberg@sisp.se så lägger vi in bolaget.

Q: Vi har ett bolag i inkubatorn som bytt bolagsform eller bytt organisationsnummer. Hur ändrar vi det i InkRapp?
A: Här är en rutin som ni kan följa:
1. Gå till startsidan i InkRapp och välj Registrera nytt företag/projekt
2. När du kommer till nästa sida med frågan; Är det en helt ny affärsidé som antas för inkubation? – så svarar du Nej.
3. Då får du upp en lista med bolag som ni har i inkubatorn och då väljer du den enskilda firma som ersätts.
4. Sedan fyller du i den information som sedan efterfrågas.
5. Kontrollera att den enskilda firmans ”uppföljning upphör”-datum är satt till samma datum som det nya bolaget skapades.
Uppföljning upphör-datum kan också sättas om en affärsidé utvecklas inom olika bolagsformer, t ex först inom en enskild firma, och sen inom ett aktiebolag. Då registreras ett uppföljning upphör-datum på den enskilda firman  i samband med att du skapar aktiebolaget. Det innebär att den enskilda firman inte längre kommer med i rapporteringsprojekt. Om du har missat att registrera detta datum kan du sätta det i efterhand genom att redigera uppföljning upphör-datum på det sätt som beskrivs ovan. 
6. Så ska det vara klart.
Om bolaget är ett dotterbolag eller sidobolag till det ursprungliga bolaget och ni vill fortsätta att mäta och inkubera båda det nya och det gamla bolaget så ta bort uppföljning upphör datumet helt och hållet.
 
Q: Vi har ett nyregistrerat aktiebolag. De 50 000kr som krävs för att skapa ett AB, ska vi registrera den summan i InkRapp?
A: Nej. Denna summa är aktiekapital och ska alltså INTE registreras som finansieringshändelse i InkRapp.

Q: Vi har ett projekt i inkubation som nu omvandlats till bolag. Hur registrerar jag det i InkRapp?
A: Gå in på projektets "företagskort" i InkRapp. Längst ner till höger finns knappen "Omvandla projekt till företag". Klicka där och följ instruktionerna. 

Hittar du inte svaret på din fråga? Välkommen  att höra av dig till eller  

Vi fyller på med frågor och svar löpande.