Näringslivsprofil ska leda Åkroken

Eva Nyh Hederberg, ny VD på Åkroken Science Park. Foto: Anders Lövgren
Eva Nyh Hederberg blir parkens VD
Åkroken Science Park driver flera framgångsrika verksamheter med uppdraget att bidra till regionens tillväxt och skapa goda förutsättningar för att forskning, näringsliv och det offentliga tillsammans utvecklar nytta för regionen. Nu har science parken hittat sin nya VD: ”Mitt mål är att vi ska göra Åkroken känt, öppet och välkomnande för hela regionen”, säger Eva Nyh Hederberg i en intervju med branschorganisationen.

Eva Nyh Hederberg är en välkänd profil i regionens näringsliv, uppvuxen i en entreprenörsfamilj och kommer senast från flygbolaget BRA i Sundsvall och Östersund, där hon jobbat som regionchef de senaste fem åren. Innan dess var hon 10 år på If skadeförsäkring.

– Vi är mycket nöjda med rekryteringen. Eva Nyh Hederberg har den kompetens vi letat efter och kommer att få stor betydelse i arbetet med att synliggöra vår verksamhet, säger bolagets styrelseordförande Dick Jansson i pressmeddelandet som gick ut tidigare.

Eva! Hur känns det inför första dagen på det nya jobbet?

– Kul, spännande och utmanande! Och lite läskigt : ) Jag känner mig ödmjuk inför uppdraget.

När tillträder du och hur ser första tiden ut?

– Jag börjar direkt efter julledigheterna. Det absolut första blir träffa all personal och lära känna organisationen för att få en bild av vilka utmaningar och möjligheter vi står inför.

– Åkroken Science Park har precis flyttat in i Grönborgs anrika lokaler, Sundsvalls nya kreativa centrum. Mitt mål är att vi ska göra Åkroken känt, öppet och välkomnande för hela regionen, vi ska vara en självklar mötesplats – där näringsliv, akademi och samhälle möts. Vi ska skapa möten och föreläsningar, affärsdrivande seminarier, streamade event, med mera. Målet är att flödet av besökare och affärsutvecklande event i science parken skall öka.

Christian Söderberg som är ansvarig för inkubatorn BizMaker (f.d. Åkroken Business Incubator) kommer nu dessutom att fungera som vice vd i bolaget och blir därmed Eva Nyh Hederbergs högra hand.

– För inkubatorns del innebär mitt utökade uppdrag att vi ytterligare stärker samverkan inom regionens innovationssystem. BizMaker kommer fortsätta ha fullt fokus på att hjälpa innovativa företag att växa och jag ser det som en förmån att få fortsätta leda inkubatorverksamheten i regionen, säger Christian Söderberg i pressmeddelandet.

– Jag lockas av att få jobba med utveckling av entreprenörskap och innovationer. Det känns väldigt bra att få den chansen i en region jag älskar och vill vara med och utveckla, säger Eva.

Vill du hälsa något till branschkollegorna inom Swedish Incubators & Science Parks?

– Jag hoppas på att det finns nåt forum där vi kan dela erfarenheter och lära av varandra och inspireras. Jag skulle bli jätteglad över lite nya kontakter inom ”min” nya bransch.  Jag finns på LinkedIn eller skicka mig ett mail vet ja! Alla har vi varit ny på jobbet…så jag skulle bli jätteglad av ett mail eva.nyh-hederberg@akroken.se.

Läs mer på:
www.akroken.se
www.tvatteriet.com
www.biobusinessarena.com
www.bizmaker.se