SISP medverkade under innovative sweden-turnén i kanada

Den 23 januari - 10 februari gästade Svenska Institutets världsutställning Innovative Sweden Toronto i Kanada. Innovative Sweden är en utställning kombinerat med seminarier där 20 av Sveriges mest innovativa, unga företag får chansen att visa upp sig och möta potentiella investerare och andra samarbetspartners. Utställningen ska pågå i två år och visas upp i USA, Kanada, Brasilien, Indien och Kina.

I samband med utställningen i Toronto var SISP inbjudna av Svenska Institutet i samarbete med Svenska Ambassaden, ABB, Ericsson, med flera att delta i konferensen som behandlade det innovativa Sverige som en möjlig brygga mellan Sverige och Kanada.

I samband med resan gjordes även ett antal studiebesök runt om i Torontoregionen, bland annat hos Greater Toronto Marketing Alliance (GTMA) som har som huvuduppgift att stötta företag som vill etablera sig i Torontoregionen. GTMA har ett väl utformat arbetssätt med långsiktiga och strategiska visioner och mål för aktiv samverkan med universitet, science parks och kluster i området för att uppnå högsta möjliga resultat för regionen.

SISP besökte även MaRS, en science park i Toronto där nästa generation av spännande tillväxtföretag och utvecklingsprojekt finns. Runt omkring MaRS ligger fyra sjukhus, provinsparlamentetet, universitetet samt ett stort forskningscenter. MaRS har utvecklats och blivit en av Kanadas vibrerande innovationshubbar där företag uppkommer och gror i en koopererande omgivning. Sist men inte minst anordnades ett benchmarkingmöte med den kanadensiska motsvarigheten till SISP - AURP, Assciation of University Research Parks.

SISP medverkade genom Magnus Lundin i en paneldebatt tillsammans med representanter från VINNOVA, Ministry of Research and Innovation Commercialization Branch (Torontoregionens departement för tillväxt och innovation) samt Karolinska Development om öppna innovationsprocesser.
 

Läs mer om Innovative Sweden här >>