Krinovadagen – invigning av ny InnovationsArena

Den 29 mars deltog SISP på KrinovaDagen i Kristianstad och presenterade landets inkubatorer och science parks betydelse för det Svenska innovationssystemet.

Krinova Science Park i Kristianstad öppnade torsdagen den 29 mars portarna för sin nya InnovationsArenamed fem rum som vart och ett symboliserar de olika karaktärerna i en innovationsprocess:Skapa – Kommunicera – Förstå – Besluta – Lansera/Pitcha. Besökarna fick även bekanta dig med de spännande företag och projekt som finns på Krinova.  

KriEn utställning om biogas - RESChains- invigdes även på Krinovadagen av Polens Ambassadör i Sverige, Adam Halaciński. Utställningen är en del av klimat- och miljöteknikutställningen SuperVisions som visar hela kedjan från råvaran biogas, marknadsföretag samt olika biogasaktörer på såväl den svenska som den internationella marknaden.

På Krinova Science Park står framtidens utmaningar inom mat, miljö och hälsa i fokus. Vd Charlotte Lorentz Hjorth är stolt över utvecklingen av Krinova:

- Kristianstadsbladet skriver i sin ledare efter KrinovaDagen att ”...kaxigheten har tilltagit.” Det känns som en sporre för fortsatt utveckling och satsning. Även de många (nya) besökarna visar på intresset för vår verksamhet och ger energi för framtiden. Det öppnar också upp för många samarbeten, inte minst med Polen på biogasområdet. Därifrån kom en 45-mannadelegation.


Läs nyheten om KrinovaDagen i Kristianstadsbladet här >>