Branschnyheter

september 2015

september 3, 2015 - Mynewsdesk
Du missar väl inte årets innovationsevent? Med fokus på life science och ett spännande program: Ny behandling mot hudsjukdomen rosacea. Objektiva tester vid ADHD-problematik. Ökad vårdkvalitet med träningshjälpmedel för...
september 3, 2015 - SvD
Att sticka ut hakan och säga att Sverige är bäst i världen på att skapa tillväxtbolag kanske låter kaxigt, men det är ett rimligt påstående menar David Sonnek, chef för SEB Venture Capital.
september 3, 2015 - Länsstyrelsen Västmanland Län
Ökad affärsutveckling och internationell konkurrenskraft, satsning på nya tillväxtföretag och fokus på starka branschområden. Länsstyrelsen stödjer tre företagsinriktade projekt med 6,4 miljoner. Satsningen görs...
september 2, 2015 - Svenskt Näringsliv
Inte ännu ett lovvärt initiativ som fastnar i möten och resultatlösa visioner. Det var utgångspunkten när några kvinnliga företagare i ledningen för egna, teknikintensiva företag och företagsinkubatorn Chalmers...
september 2, 2015 - Commersen
KARLSHAMN. Efter en tidigare artikel i Commersen om Mikael Johanssons webbföretag kontaktade Conny Högkvist honom för att bolla idéer. Idébollen sattes i rullning och blev till slut en komet.
september 2, 2015 - Mynewsdesk
Den 3-4 september samlas över 300 deltagare från hela landet i Västerås för att diskutera utmaningar och möjligheter när industrin och samhället digitaliseras.
september 2, 2015 - Mynewsdesk
Den omfattande satsningen har en budget på cirka 57 miljoner kronor, varav 11 miljoner är avsatta för 2015.
september 2, 2015 - P4 Blekinge - Sveriges Radio
Science Park är en helt ny satsning som ska utveckla Karlskrona till att bli bäst i Sverige inom området marin teknik.
september 1, 2015 - Mynewsdesk
Sommaren har de ägnat åt att starta företag och skicka sin första faktura. Projektet som låter studenter ta ett första steg som entreprenörer är mycket eftertraktat.
september 1, 2015 - B2BNyheter.se
Det kommer att vara aktiviteter kring affärsmodeller, marknads-och kundanalyser, affärskultur och säljträning m.m. Företagen kommer också att få möjlighet att följa med på delegationsresor och konferenser utomlands.
september 1, 2015 - Resumé
Breakit köper den engelskspråkiga sajten Swedishstartupspace.com.
september 1, 2015 - Mynewsdesk
Det Göteborgsbaserade innovationsbolaget Aqua Robur har gått till final i Climate Launchpad – Europas största affärsidétävling för clean tech. Den 4 september avgörs finalen i Amsterdam och totalt tävlar 28 projekt/...
september 1, 2015 - Skaraborgs Allahanda
SKÖVDE: Snart är Drivbänken ett minne blott Före årsskiftet ska projekteringen av ett nytt hus i Gothia science park påbörjas.

augusti 2015

augusti 31, 2015 - Mynewsdesk
I våras blev hon Årets IT-tjej i Sverige. Nu har Anna Henningsson, student vid Umeå universitet, också valts som en av landets främsta unga tekniktalanger i satsningen Tech Pilots.
augusti 31, 2015 - Cision
Folkpartiets ekonomisk-politiska talesperson tillika gruppledare Erik Ullenhag besöker måndagen den 31 augusti Östergötland. Besöket sker som i ett led av en besöksturné om moderna företag för ett hållbart Sverige.