Branschnyheter

april 2014

april 17, 2014 - Skaraborgs Allahanda
Coffe stain studios framgångar överraskar inte Per-Arne Lundberg på Gothia science park (GSP). – De har det som krävs. Jag gissar på att det är den första virala succén från Skaraborg och Västsverige, säger han.
april 16, 2014 - Ny Teknik
REPLIK. Statens riskkapital kan bara ge försumbara effekter på innovationskraften. Det krävs helt andra insatser för att få fler snabbväxande företag, enligt Christian Sandström på Forskningsinstitutet Ratio.
april 16, 2014 - Vinnova
Från och med den 1 januari 2015 övertar VINNOVA ansvaret för att ge stöd till företagsinkubation.
april 16, 2014 - Cision
Från och med den 1 januari 2015 övertar VINNOVA ansvaret för att ge stöd till företagsinkubation.
april 15, 2014 - VerkstadsForum.se
Sverige ska tillsammans med Tyskland och flera andra länder ta fram en helt ny metod för produktutveckling inom fordonsindustrin. Detta i ett stort internationellt samarbete, som startats bl a genom kontakter under...
april 15, 2014 - Miljö & Utveckling
Swedish Cleantech är en sajt för svenska miljöteknikföretag. Här samlas för första gången information om finansiering och rådgivning på ett enda ställe.
april 15, 2014 - Skövde Kommun
Branschmedia skriver om Microsoft Game Camp Sweden I samverkan mellan Skövde kommun, Högskolan i Skövde och Gothia Science Park samt dryga 20-talet spelföretag byggs nu en gemensam plattform för dataspelsbranschen i...
april 15, 2014 - Veckans Affärer
Den 9 april ordnade Veckans Affärer för första gången Patentdagen®, som grundades för 20 år sedan av patentbyrån Groth & Co Patentdagen blev i år en plattform för spännande diskussioner och möten mellan...
april 15, 2014 - Ny Teknik
Tävlingar, skådespelare och öppen innovation. Det finns många knep för att locka fram kreativiteten på utvecklingsavdelningen. Här är några satsningar som Ny Teknik skrivit om tidigare.
april 14, 2014 - Veckans Affärer
Sveriges snabbast växande teknikbolag har vaskats fram. Här är de 5 svenska techbolag som växer allra snabbast.
april 12, 2014 - Metro
Under de kommande sex månaderna kommer cirka 150 studenter på Skövde högskola få vara en del av Microsoft Game Camp Sweden med målet att utveckla nya spännande spel.
april 12, 2014 - Feber
Peter har kollat in framtidens
april 10, 2014 - Skaraborgs Allahanda
Det unika samarbetet Microsoft Game Camp Sweden har inletts och om ett halvår ska resultaten presenteras. Samarbetet kommer att gynna utvecklingen i hela branschen, tror Per Strömbäck från Dataspelsbranschen.
april 10, 2014 - P4 Kronoberg - Sveriges Radio
Du har en idé, du tror den är bra, men för att den ska bli verklighet är det bra om några experter kan penetrera den in i minsta detalj. Det var det som Provar-Per (fd Prao-Per testade på idag på Företagsfabriken i...
april 10, 2014 - SVT Tvärsnytt
Företag, innovationer och utbildningar - allt finns i Karlskoga. På torsdagen var det öppet hus för allmänheten.